В Одесі Труханов висловився проти зносу пам'ятника Пушкіну

Мер міста підкреслив, що це його "персональна думка"

Пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну не треба прибирати з площі поряд з Одеською міською радою, заявив мер міста Геннадій Труханов. За його словами, Пушкін є відомим поетом, якого "люблять і поважають" в Україні та всьому світі. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода. Проте остаточне рішення завжди залишатиметься за громадою.

"З моєї точки зору, Пушкін — це відомий поет. Його люблять, поважають як українці, так і в усьому світі. Цей пам’ятник встановлений за кошти громади, збирали на нього кошти одесити і встановлювали одесити, ніяка не влада і не імператриця Єкатерина встановлювала пам’ятник Пушкіну, тим паче не Путін його встановлював. Тому це окреме питання. Я вважаю, що якщо в той час мешканці нашого міста, наші земляки встановили цей пам’ятник, вони мали на це підґрунтя. І він стоїть. Це має вирішувати громада, а не хтось за політичними... (переконаннями. — Ред.)", — заявив Труханов

Нагадаємо, що суперечки щодо зносу пам'ятників російським культурним діячам в Одесі не вщухають з перших днів війни. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі хочуть демонтувати пам'ятник Максиму Горькому. Він стоїть в однойменному парку.  Відповідне рішення ухвалили 16 березня на засіданні історико-топонімічної комісії міської ради, повідомили у громадській ініціативі "Деколонізація Україна".

Крім того, в Одесі готуються демонтувати меморіальну дошку російському письменнику Максиму Горькому. Вона розташована за адресою Ланжеронівський узвіз, 2. Саме тут письменник проживав у 1891 році.  Про це повідомляють на сторінці "Декомунізація. Україна".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися