У центрі Одеси розмалювали пам'ятну табличку Пушкіну

Небайдужі громадяни висловили свій протест проти російської культури в Україні

Невідомі розмалювали чорною фарбою пам'ятну табличку російському поету Олександру Пушкіну. Про це повідомив активіст Дем'ян Ганул. Він також і продемонстрував відео з імпровізованої акції. 

"В Одесі "права молодь" з чіткою активною позицією привела до ладу табличку російському письменнику Пушкіну. Україна має своїх поетів і вони повинні жити в пам'яті одеситів, а не якесь русяве лайно яким маніпулює Росія", - написав він у Facebook.

Ганул зазначає, що ворог завжди акцентує увагу на спільному минулому: про те, що ми "один народ", бо маємо "одних поетів" тощо. Активіст наголошує, що це - лише пропаганда, маніпуляція свідомістю людей. Додамо, що з Одесою російського поета, який жив у 19 столітті, пов'язують часи заслання, що стали для нього дуже плідними.

На відео, яке шириться в соціальних мережах, видно, що чоловік розмальовує меморіальну табличку, встановлену на стіні будівлі літературно-меморіального музею О.С. Пушкіна, що розташований уже багато років на однойменній вулиці.

Раніше “Коментарі” повідомяли, що правоохоронці затримали працівника митниці на гарячому: під час отримання хабара. Стало відомо, що посадовець Одеського управління експертиз та досліджень Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень Держмитслужби вимагав кошти у підприємців за те, щоб перед власниками бізнесу не створювати додаткових штучних перешкод під час проведення лабораторних досліджень. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Нагадаємо, що поліцейські Одещини притягують до відповідальності підприємця-будівельника за ухилення від сплати податків. Підозрюваний – 41-річний уродженець Вірменії, власник великої мережі будівельних компаній. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися