До Одеси прибула делегація з Греції: що обговорювали

Греція долучиться до відновлення Одещини

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся зі Спеціальним уповноваженим Міністерства закордонних справ Грецької Республіки з питань України паном Спірідон Ламбрідіс. У зустрічі також взяв участь Генеральний консул Грецької Республіки в Одесі пан Дімітріос Х. Дохтсіс. 

Сторони обговорили питання участі Греції у майбутній відбудові Одеського регіону та Одеси.

“Сьогодні важливо зосередитись на майбутньому. Наш пріоритет - реконструкція та будівництво. В нас є такий досвід, і ми готові ім ділитися. Крім того, ми можемо допомогти в секторі нових технологій та енергетики та співпрацювати по логістичним операціям” - сказав пан Спірідон Ламбрідіс

 

Пан Спеціальний уповноважений також підкреслив, що 15 лютого в Афінах буде проведена велика конференція, присвячена Україні. Основна мета - розвиток різних секторів взаємодії між українськими та європейськими компаніями.

“Наша зброя сьогодні - політична та дипломатична. І Греція, як завжди, наш надійний партнер. У нас одна віра, дуже потужні культурні зв’язки, дуже міцний фундамент наших стосунків, і ми маємо розвивати їх щоденно. Це і є наш внесок в Перемогу”, - сказав Геннадій Труханов.

Нагадаємо, Одеський пологовий будинок №5 відвідала делегація Посольства Швеції в Україні. Мета приїзду - розширення співпраці з Фондом народонаселення Організації Об'єднаних Націй (UNFPA) в Україні.

Крім того, до рятувальників Одещини завітала делегація із Федеративної Республіки Німеччина. Представники організації "Ernstal Hilft E.v" вже довгий час надають гуманітарну допомогу місцевим вогнеборцям. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися