На Одещині міжнародна організація планує розширити свою діяльність: подробиці

Сьогодні гостро стоїть питання працевлаштування жителів області та ВПО

В Одесі пройшла зустріч заступника голови Одеської ОВА Дмитро Радулов із представниками Європейського офісу Міжнародної організації праці та Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. Про це повідомили в Одеській обласній державній адміністрації. 

В рамках зустрічі обговорили такі важливі питання:

- підвищення рівня зайнятості та соціального захисту населення Одеської області, 

- забезпечення гендерної рівності та недискримінації на робочих місцях, 

- покращення умов праці, 

- впровадження міжнародно-трудових норм та стандартів, враховуючи рух України до ЄС.

Партнери запропонували долучитися до реалізації стратегії регіонального розвитку та плану підтримки ринку праці Одеської області. 

Крім того, окремо торкнулись теми місцевого партнерства, як одного з методів розв'язання проблем ринку праці. Методика партнерства зайнятості на місцевому рівні, розроблена Міжнародною організацією праці, допомагає якісно розв'язувати проблеми робочого ринку у конкретній адміністративно-територіальній одиниці. 

“Таке партнерство у сфері зайнятості передбачає добровільне об'єднання зусиль місцевої служби зайнятості із місцевими роботодавцями, громадськими організаціями та закладами освіти задля покращення ситуації на ринку праці”, - йдеться в повідомленні Одеської ОВА. 

“Коментарі” писали, що в початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України 79,3 тисячі людей тимчасово переїхали до Одеського регіону. Для того, щоб переселенці швидко адаптуватися на новому місці, працює Одеський муніципальний центр сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися