Модернізація медичної допомоги: одеський пологовий будинок отримав нове обладнання

Сучасні технології допомагатимуть як малюкам, так і мамам

В рамках Міської цільової програми "Здоров'я" виділяються фінансові ресурси для покращення медичного обладнання та надання якісної медичної допомоги вагітним, породіллям і новонародженим. Одеський пологовий будинок №4 отримав нове обладнання. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

У поточному році пологовий будинок №4 отримав суттєві покращення завдяки відновленню та поповненню медичного обладнання. За рахунок коштів міського бюджету придбано дві відкриті реанімаційні системи для новонароджених, операційний стіл з необхідними аксесуарами, пересувні безтіньові світильники, фетальні монітори, функціональні ліжка та інше сучасне обладнання.

Окрім цього, лабораторія пологового будинку отримала новітній гематологічний аналізатор та коагулометр для проведення точних та якісних аналізів. Завдяки придбанню генератора, забезпечено безперебійну роботу апаратури, що дозволяє надавати якісну медичну допомогу жінкам та немовлятам у будь-яких умовах.

Нагадаємо, Одеський пологовий будинок №5 відвідала делегація Посольства Швеції в Україні. Мета приїзду -  розширення співпраці з Фондом народонаселення Організації Об'єднаних Націй (UNFPA) в Україні. Фонд народонаселення передав до пологового будинку новітній транспортний інкубатор для немовлят, оснащений системою ШВЛ. Це особливо актуально з урахуванням того, що в пологовому будинку №5 працює потужне відділення інтенсивної терапії новонароджених, в якому виходжують передчасно народжених немовлят вагою від 500 грамів. Також цьогоріч пологовий будинок №5 отримав від UNFPA медикаменти на загальну суму майже 800 тис. грн.

Крім того, в Департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради нагадали, що вагітні можуть користуватися пакетом “Медична допомога при пологах”. В рамках цієї програми жінки безкоштовно можуть отримати проведення ургентного або планового кесаревого розтину, партнерські пологи, моніторинг стану роділлі і плода, знеболювання - епідуральна аналгезія та інші методи, анестезіологічне забезпечення, щеплення від туберкульозу та гепатиту В тощо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися