В Одеській області відкрився перший Дія.Центр: де саме та які послуги надаватимуть

У центрі створені всі умови для людей з інвалідністю

В Таїровській громаді Одеської області відкрився перший в області Дія.Центр, який став справжньою інновацією для місцевих мешканців. Заклад призначений для забезпечення швидкого та легкого доступу до понад 290 державних послуг в одному зручному приміщенні. Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Центр не просто надає базові громадські послуги, але і вивчає адміністративні процеси для надання ефективної допомоги. Додатковою перевагою є послуги та сервіси, спрямовані на надання підтримки підприємництву. 

Додаткові послуги та сервіси, навчання адміністраторів, безбар'єрність приміщень, простори для дітей та місце для користування порталом Дія, – йдеться в повідомленні. 

Особливу увагу приділено врахуванню потреб людей з обмеженими можливостями. Вхід до приміщення відзначено контрастним кольором, облаштовано пандус з поручнями, а графік роботи викладено шрифтом Брайля. Інклюзивна санітарна кімната та можливість голосового спілкування з адміністратором роблять центр доступним для всіх. У цьому центрі також передбачено можливість підключення перекладача української жестової мови.

Нагадаємо, сервісні центри МВС продовжують розширювати коло своїх послуг, надаючи можливість одеситам відновлювати посвідчення водія не лише в Україні, але й за її межами. Тепер у Словаччині можна скористатися цією послугою у зв’язку з втратою чи викраденням документа, а не лише обмінювати його.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/3464


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися