Перетин кордону за системою "Шлях": в Одеській ОВА дали роз’яснення

Перетин кордону за системою "Шлях": в Одеській ОВА дали роз’яснення

Система доступна для тих водіїв, які перевозять гуманітарну допомогу для ЗСУ, волонтерських організацій, медзакладів тощо.

Під час брифінгу директор Департаменту морегосподарського комплексу, транспортної інфраструктури та зв’язку Олександр Гайдук розкрив деталі порядку перетину державного кордону через систему "Шлях". Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. 

На цю мить дві категорії органів, а саме Міністерство розвитку громад та обласні військові адміністрації, розглядають заяви про виїзд за кордон через систему "Шлях". Важливо зауважити, що чинне законодавство не передбачає можливості звернення фізичних осіб для отримання дозволу на виїзд за кордон через цю систему. Звернення мають надходити лише від зазначених юридичних осіб.

Зокрема, в жовтні 2023 року при Одеській ОВА створено робочу групу, яка розглядає питання виїзду водіїв, які перевозять гуманітарну допомогу. За цей період вже розглянуто 20 звернень, з яких 7 були погоджені та прийняті відповідні рішення.


Для отримання дозволу необхідно звернутися до обласної військової адміністрації та надати докладну інформацію щодо вантажів та транспорту, які будуть перевозитися, а також обґрунтувати мету поїздки письмово від імені підприємства чи організації, що займається гуманітарною допомогою чи потребує її. Деталі про порядок оформлення відповідних документів можна знайти на офіційному сайті Одеської ОВА.

Нагадаємо, починаючи відсьогодні, 9 грудня на пункті пропуску "Старокозаче-Тудора" стане ускладнений рух для транспортних засобів. Це пов’язано із запланованими ремонтними роботами на дорожньому полотні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися