Померла відома художниця з Одеси Алла Крикун

Художниця померла 29 листопада у віці 75 років

У віці 75 років померла відома одеська художниця Алла Крикун. Про це 8 грудня повідомили у департаменті культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міської ради. Художниця пішла з життя 29 листопада. 

Що відомо про визначну одеситку

Алла Крикун народилася 19 квітня 1948 року на Одещині в селі Ставкове Березівського району. У 1972 році вона закінчила Одеську Грековку.

Алла Михайлівна працювала декоратором в Одеському ТЮГу, Українському драмтеатрі, завідувачкою постановочної частини в Одеському ляльковому театрі. Вона організувала 17 персональних виставок і взяла участь у художніх виставках, що проводяться в Україні, Франції, Аргентині. Роботи художниці представлені в Одеських Художньому і Літературному музеях, у музеї Особистих колекцій Блещунова, а також у Франції – у Національному центрі мистецтва і культури Жоржа Помпіду в Парижі.

Роботи Алли Крикун знаходяться в галереях і приватних зібраннях в Україні, США, Ізраїлі, Австралії, Франції, Італії.

Творчість художниці є невід’ємною частиною одеського творчого середовища. На думку багатьох мистецтвознавців, Алла Крикун привнесла в одеський андеграунд якусь українську ноту, демонструючи у своїх роботах національні мотиви, неповторний колорит рідних степів, риси народного фольклору.

Раніше “Коментарі” писали, що “чоловік з вусами” із шоу "Село дурнів" помер на 61 році життя. Про смерть Сергія Гладкова повідомили у Facebook проєкту “Каламбур”. Зазначимо, що причина смерті - невідома, але деякі інтернет ресурси зазначають, що актор в останні роки сильно хворів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися