До Одеси прибули вчителі з Черкас: освітяни обмінюються досвідом

Крім презентацій освітніх закладів, для гостей були проведені цікаві екскурсії містом

На минулому тижні до Одеси прибула делегація освітян з Черкаської області. Гості приїхали з метою обміну досвідом. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Під час першої зустрічі, яка відбулася на базі освітнього простору CreatED, директорка міського департаменту освіти та науки Олена Буйневич окреслила головні та важливі для сьогодення питання освітньої галузі в умовах воєнного стану.

Увага присутніх була акцентована на організації навчального процесу, вагомій ролі психологічної служби в нестандартних воєнних умовах життєдіяльності навчальних закладів, організації харчування, виховання, відпочинку дітей, роботи з батьками та громадськими організаціями.

Друга зустріч одеських педагогів і представників Черкас відбулася на  базі Одеського ліцею “Європейський”. Гості з цікавістю знайомилися з освітнім закладом, де створені умови для навчання та дозвілля учнів: просторі та світлі класи, їдальня, найпростіше укриття, пункт незламності, актова зала тощо. Також було презентовано досвід організації харчування учнів. Крім того, директорка Одеського ліцею №49 Наталія Гришко представила досвід патріотичного виховання у контексті кардинальних змін виховної парадигми.

Раніше “Коментарі” писали, що до кожного свята освітяни Одещини проводять акцію “Тепла хвиля”. Цього року день Збройних сил України співпав із Днем Святого Миколая, тому діти та вчителі збирали смаколики для військових. Водночас, освітяни також збирали гроші на “Човни для ЗСУ”. Сьогодні директор департаменту освіти та науки Олена Буйневич повідомила, що збір закрито, адже одесити зібрали понад одного мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися