На Одещині працівники ТЦК організували незаконне переправлення чоловіків через держкордон

За скоєне йому загрожує до дев’яти років ув’язнення

Одеські правоохоронці викрили працівника ТЦК в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон України. За скоєне йому загрожує до дев’яти років ув’язнення. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За попередньою інформацією правоохоронців, військовий у жовтні під час проходження служби в одному із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Одесі, разом зі своїм братом одержали 7 000 доларів від родички військовозобов’язаного. Правопорушники пообіцяли, що “клієнта” звільнять з військової служби. 

Крім того, поліцейські виявили, що військовослужбовець вже на посаді в іншому ТЦК самостійно підшукав чоловіка, який хотів виїхати з країни. Він пообіцяв ухилянту за 10 тисяч доларів оформити опікунство над інвалідом або так званий “білий” квиток. 

“Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, – дев’ять років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За клопотанням слідчих суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 214 тис. гривень”, - прокоментувала заступник начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Анастасія Черненко.

“Коментарі” писали, що незаконний канал “міграції” до Молдови викрили поліцейські спільно з працівниками внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України.  Організатор пропонував чоловікам нелегальний шлях виїзду за територію України. Частину коштів “клієнти” віддавали до виїзду, решту – після перетину кордону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися