В Одесі виявили контрафактні сигарети на майже 100 мільйонів гривень

Сигарети планували продавати оптовими та відправляти поштою до інших областей України

На Одещині детективи БЕБ вилучили понад 6 тонн табаку для кальяну та близько 1 млн пачок сигарет відомих брендів без марок акцизного податку. Загальна вартість контрафактного товару -  майже 103 млн грн. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Правоохоронці з’ясували, що “бізнесмени” орендували складське приміщення на території промзони у місті Одеса. Детективи провели  там обшук та вилучили 1,2 млн пачок цигарок різних брендів та понад 6,5 тонн безакцизного кальянного тютюну. 

Відомо такого, що злочинна група здійснювала оптову та роздрібну реалізацію контрафакту через орендовані кіоски, ресторани та кур’єрські служби доставки.

“Прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо накладення арешту на вилучений товар. Наразі вживаються заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Досудове розслідування – ТУ БЕБ в Одеській області”, - йдеться в повідомленні

“Коментарі” писали, що прикордонни Ізмаїльського загону спільно з детективи БЕБ запобігли контрабанді цигарок на 32 млн грн. Нелегальний товар знайшли в порту Рені.  Під час огляду контейнера на судні, що прибуло в порт Рені з азійської країни правоохоронці вилучили більш як 400 тисяч пачок тютюнових виробів. Контрабандне куриво, загальна сума оцінки якого сягає 32 мільйони гривень ділки планували незаконно перемістити в Україну.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці вилучили цигарки та готівку на суму понад 5,2 млн грн. Загалом під час операції було вилучено 55 тисяч пачок сигарет, понад 700 штук електронних сигарет, тютюн, майже 500 пачок стіків Iqos та гроші, одержані від незаконної діяльності. Загальна вартість вилученого становить понад 5 млн грн. Про це повідомили в БЕБ





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися