В Одесі затримали чоловіків, які “на замовленні” підпалювали квартири: подробиці

Наступні десять років спільники можуть провести за ґратами

В Одесі лідер групи, відомий у кримінальному середовищі на прізвисько “путін”, та шість його спільників підпалювати квартири в Одесі “на замовлення”. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Правопорушники в листопаді підпалили автомобільні шини біля дверей двох квартир у багатоповерхівках в Київському районі Одеси. Мешканці будинків самостійно загасили вогонь та звернулися до поліції. 

Виявилось, що злочинне угруповування діяло “на замовлення”. Кожен зі спільників мав свою роль у правопорушенні: один був водієм, двоє – безпосередньо вчиняли підпал, використовуючи заздалегідь заготовлені шини й паливно-мастильну суміш. Ще один фігурант в момент вчинення злочину спостерігав за під’їздом та у разі появи сторонніх людей повинен був повідомити про це спільникам.

Правоохоронці розшукали й затримали правопорушників в орендованій в Одесі квартирі.. Ними виявилися троє киян та херсонець.

“Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) та ч. 1 ст. 263  (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За одним фактом умисного пошкодження чужого майна фігурантам вже повідомлено про підозру”, - йдеться в повідомленні 

“Коментарі” писали, що поліцейські встановили та затримали одесита, який вчинив підпал у коридорі багатоповерхівки. В результаті пожежі, жодна людина не постраждала. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися