Старі звички, нові потерпілі: в Одесі містянину загрожує сім років ув’язнення

Одесит був неодноразово судимий за різні правопорушення

В Одесі затримали неодноразово судимого містянина, який в черговий раз пограбував людину. Раніше правопорушник відбував покарання за спричинення тілесних ушкоджень, грабежі та крадіжки, і знову вчинив злочин, за який йому загрожує щонайменше сім років ув’язнення. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За інформацією поліції, правопорушник помітив одесита зі шкіряною сумкою і вирішив привласнити її. Зірвавши сумку з потерпілого, правопорушник втік на сусідню вулицю, де почав роздивлятися її вміст. Серед майна, загальною вартістю понад 13 тисяч гривень, були ключі від автівки, гаманець з грошима, банківські картки, паспорт та інші документи. Гаманець з готівкою правопорушник залишив собі, а все інше викинув.

Потерпілий одразу звернувся до поліції. Правоохоронці оперативно розшукали чоловіка. Йому загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.

“За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 4 ст. 186 та ч. 3 ст. 357. А саме у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану, та у незаконному заволодінні будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом. За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно з чинним законодавством, чоловіку загрожує від семи до десяти років позбавлення волі. Слідство триває”, - повідомив слідчий територіального підрозділу поліції Олександр Войтенко.

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські Одещини повернули власниці викрадений мопед. Так, відомо, що житель Розквітівської територіальної громади прийшов увечері у гості до знайомої. Коли жінка на деякий час відійшла у домашніх справах, він проник до її господарського приміщення та викрав мопед.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися