Багатостраждальний Деволанівський узвіз в Одесі: на якому етапі ремонт

На ремонт Деволанівського узвозу витратили десятки мільйонів

Одеса триває другий етап капітального ремонту Деволанівського узвозу, спрямований на удосконалення системи поверхневого водовідведення та відновлення дорожнього покриття. Наразі рух транспорту узвозом неможливий. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Під час цього етапу робіт планується встановлення системи дощоприймачів для ефективного відведення поверхневих вод і, таким чином, запобігання можливим підтопленням Митної площі та вулиці Приморської. Це також дозволить відновити рух транспорту узвозом, розвантажуючи інші вулиці від додаткового транспортного навантаження.

Під час попереднього етапу робіт, що відбувся у минулі роки, вже була проведена реабілітація двох зливових колекторів, які були збудовані ще в кінці XIX століття та перебували у аварійному стані. Також було вдосконалено інженерні мережі та проведено модернізацію каналізаційного вузла під Митною площею.

Втім, виникла проблема водостічної системи під час сильних опадів, що спричиняє засмічення та ерозію узвозу, що, своєю чергою, призводить до підтоплення Митної площі та вулиці Приморської. Реалізація другого етапу робіт розв'яже ці питання


Нагадаємо, слідчий суддя Київського районного суду Одеси надав правоохоронцям доступ до документів, що стосуються двох тендерів щодо ремонту Деволанівського узвозу в центрі міста. Як зазначається в матеріалах справи, наразі розслідується можливе зловживання владою або службовим становищем з боку посадовців управління капітального будівництва Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися