Російські окупанти використовують свої кораблі-ракетоносії як ППО в Чорному морі

Це не заважає роботі морського коридору, по якому Україна вивозить своє продовольство

Наразі російські окупанти не ризикують виводити свої кораблі далеко від своїх берегів, а ракетоносії використовують як прикриття ППО. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Хоча зараз приємні погодні умови, наш ворог не дуже виводить свій флот в Чорне море. Росіяни прибрали майже всі діючі кораблі з тимчасово окупованого Криму та тримають їх біля своїх берегів. Носії ракет в основному зараз знаходяться біля Новоросійська, іноді заходять до Туапсе. Російські окупанти ведуть переговори щодо їхньої передислокації в територіальні води Грузії біля не признаної Абхазії. Ворог оновлює бонові загородження навколо своєї основної морської бази у Севастополі”, – повідомив речник ВМС.

Він зазначив що, російські загарбники тримають нові, які ще тільки нещодавно були спущені на воду, кораблі з ракетами також біля Новоросійська та використовують їх більше як прикриття від можливих українських ракет.

“Два таких кораблі лише проходять випробування, вони навіть не в строю. Один з них малий ракетний корабель проєкту “Каракурт” біля тимчасово окупованого Севастополя зараз використовується як корабель прикриття ППО. Це “Циклон”. Він був спущений на воду в Керчі на заводі “Залив”. Відносно новий, але тільки в сенсі дати виробництва. Як ракетоносій він не працював. Використовується як ППО. Тому весь їхній Чорноморський флот не заважає роботі нашого морського коридору з портів Великої Одеси”, – підкреслив Дмитро Плетенчук.

Раніше “Коментарі” писали, що сьогодні вночі російські окупанти в черговий раз атакували Одещину. В Одеській ОВА повідомили про стан постраждалих. Так, відомо, що чоловіки продовжують лікування у медичних закладах міста. Стан в обох важкий. У 42-річного слюсаря авторемонтної КУ зупинялося серце, але реанімація пройшла успішно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися