В Одесі проживає понад 3 тисячі, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною власного життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію минулого століття. Станом на 2023 рік в Одесі проживає 3919 людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них знаходилися під наглядом рятувальники, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС:

1група - 2158 осіб;

2група - 1134 осіб;

3група - 174 осіб;

4група - 453 особи.

“Своїх героїв треба знати, шанувати і пам’ятати. Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. Саме пам’ять є оберегом найвищих загально людських цінностей. І якщо народ пам’ятає уроки своєї історії, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє”, - наголосили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації

Департамент охорони здоровʼя Одеської обласної державної адміністрації висловлює подяку Героям , які змогли ліквідувати аварію на ЧАЕС.

"Бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, щастя та довгих років життя", - зазначили у відомстві.

Раніше “Коментарі” писали, що у четверту суботу листопада, Україна висловлює своє глибоке вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 років та масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. В Одесі, на Лідерсівському бульварі, відбувся ритуал покладання квітів і композицій із житніх і пшеничних колосків до пам'ятного знака жертвам Голодомору. Урочистість супроводжувалася хвилиною мовчання, а люди висловлювали своє шанування жертвам тих трагічних подій. Крім того, згадали спогади про голодні роки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися