День міста в Одесі-2021: куди піти і на що подивитися

Головний святковий концерт до Дня народження Одеси розпочнеться о 19:00 на Потьомкінських сходах

2 вересня Одеса святкуватиме свій 227-й День міста. Зрозуміло, до цього торжества заплановано чимало цікавих і яскравих заходів, які залишать лише найкращі спогади у одеситів і гостей аж до наступного свята. "Коментарі Одеса" розкажуть, наскільки насиченою програмою запам’ятається День міста у 2021 році.

Згідно з повідомленням на сайті міської ради, різні заходи, присвячені черговому "дня народження" Одеси, почалися ще в останні дні серпня. Однак найцікавішим, зрозуміло, залишається саме 2 вересня.

Отже, від ранку планується проведення традиційного покладання квітів до пам'ятників Осипу Дерибасу, Григорію Маразлі, Отаману Головатому, Михайлу Воронцову, Дюку де Рішельє, а також засновникам Одеси. Урочиста місія буде покладена на Почесних громадян міста.

Однак якщо ви — рання пташка і закохані в море, то і для вас знайдеться заняття. 2 вересня на Ланжероні збираються встановити новий національний рекорд — понад 400 людей збираються вийти у відкрите море на каяках і SUP-бордах. Реєстрацію учасників планують почати близько 5 ранку. Однак тільки вашої присутності буде мало, вам знадобиться, власне, плавзасіб, щоб стати частиною рекорду. Майте на увазі, що найдешевший каяк в оренді вам обійдеться приблизно в 400 гривень (а то і дорожче).

О 10:00 всі бажаючі можуть поспостерігати за церемонією підняття міського прапора на Думській площі.

З 9 ранку і до 4 вечора на Приморському бульварі буде працювати виставка одеських інсталяцій — одесити і приїжджі зможуть ознайомитися зі зразками мистецтва від сучасних творців Одеси.

Початок Фестивалю декоративно-прикладного мистецтва на все тому ж Приморському бульварі заплановано на 10:00. В його рамках планують демонструвати роботи, а також проводити майстер-класи — від переможців міського конкурсу "Зоряна юність Одеси".

Об 11:30 відбудеться відкриття таблички міста Момбаси на Пам'ятному знаку міст-побратимів і міст-партнерів Одеси.

Опівдні бажаючі можуть споглядати урочисте відкриття нових імен на Алеї Зірок Одеси.

Ну а основна концертна програма запланована на вечір. Вже о 19:00 на Потьомкінських сходах чекають глядачів на гала-концерт. Провідним святкового вечора повинен стати відомий український виконавець Олексій Потапенко (Потап). Серед запрошених гостей зазначені оркестр Hardi (з хітами гурту Queen), гурт Mozgi, Jeff Scott Soto, а також дует Artik & Asti. Обіцяють закінчити святкування грандіозним феєрверком.

Для тих, хто віддає перевагу більш камерним заходам, відбудеться концерт у Зеленому театрі. Тут головними зірками має стати група "Бумбокс". Однак вхід не безкоштовний — за потрапляння у фан-зону слід бути готовими віддати близько 650 гривень.

Також у всіх районах Одеси очікуються святкові концертні програми за участю місцевих творчих колективів, виставки фоторобіт, тематичні флешмоби, майстер-класи, виставки-ярмарки.

4-5 вересня очікується проведення Міжнародних змагань з плавання на відкритій воді "Oceanman Odesa-2021".

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, на яких вулицях буде обмежено рух транспорту через святкових заходів до Дня міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися