В Одесі викрили незаконний цех, де виготовляли електронні сигарети: подробиці

. Ринкова вартість вилучених підакцизних товарів понад 10 млн грн

Прикордонники Одеського загону спільно з детективами БЕБ  викрили схему виготовлення та реалізації електронних сигарет без марок акцизного збору. Ринкова вартість вилучених підакцизних товарів та рідин для їх наповнення становить 10,3 млн грн. Про це повідомили в Одеському Прикордонному Загоні. 

Правоохоронці з’ясували, що одесит налагодив виробництво засобів альтернативного куріння та їх збут по всій території України. Аби розширити коло клієнтів та обсяги продажу, він створив канал в одному з месенджерів. Для уникнення кримінального переслідування, ділок розповсюджував товар через одну з поштових мереж.

Цех з виготовлення електронних пристроїв для куріння “бізнесмен” організував в орендованому офісному приміщенні в Одесі. Загалом правоохоронці вилучили понад 11 тисяч так званих “вейпів”, 5,5 тисяч пляшок з ароматизаторами для наповнення е-сигарет, пристрої для нагріву рідин, картонні ємності та етикетки для пакування електронних тютюнових виробів, алкогольні напої без марок акцизного збору, чорнові бухгалтерські записи та грошові кошти.

“Викриття протиправної діяльності здійснювали прикордонники Одеського загону спільно з детективами Територіального управління БЕБ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що на Одещині правоохоронці вилучили цигарки та готівку на суму понад 5,2 млн грн. Загалом під час операції було вилучено 55 тисяч пачок сигарет, понад 700 штук електронних сигарет, тютюн, майже 500 пачок стіків Iqos та гроші, одержані від незаконної діяльності. Загальна вартість вилученого становить понад 5 млн грн. Про це повідомили в БЕБ



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися