До новорічних свят в Одесі проводитимуть майстер-класи для діток

Одеський художній музей організовує святкові події для дітей

Одеський Національний художній музей відновився після прильоту ракети російських окупантів 5 листопада. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів координатор публічної програми Одеського Національного художнього музею Валерій Коршунов.

“15 грудня наш музей відновляє свою роботу – завтра в нас день відкритих дверей. За цей час після прильоту російської ракети ми встигли законсервувати зруйноване, провели експертизу пошкоджених творів, відновили виставки, відреставрували те, що постраждало. В нас зараз працює декілька виставкових проєктів. Це виставка Романа і Маргіт Сільських, це проєкт загиблого під Бахмутом Бориса Айзенберга, виставка Володимира Семківа. Завтра вхід з 12.00 до 17.00 буде вільним”, – повідомив координатор музею.

Валерій Коршунов зазначив, що зараз вікна в музеї закриті, все безпечно та підготовлено для відвідувачів. Для дітей на новорічні свята працівники музею підготували ряд подій.

“Весь грудень для дітей ми проводимо майстер-класи. Це заняття про створення театрального костюма з лекціями про українських художників Петрицького, Архипенко та Олександру Екстер. Ще є серія “Фантастичні звірі”. На цьому тижні ми проведемо майстер-клас з виготовлення орнаменту для вишиванок. Всі дитячі події безплатні, ми проводимо їх в Одеській національній науковій бібліотеці поруч на вулиці Пастера, там є зручне укриття на випадок повітряних тривог. В групах звичайно 20 дітей, з них 5-8 – це діти військовослужбовців чи ВПО”, – підкреслив координатор.

“Коментарі” також писали, що не дивлячись на війну та обстріли Одеси, Одеський академічний театр ляльок зробив за 2023 рік декілька прем’єр, а зараз готує особливу програму з прем’єрою вистави “Украдене Різдво” про сучасний час і маленьких українців. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів завліт Одеського академічного театру ляльок Юрій Ющенко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися