Стало відомо за які кошти відновлять пошкоджений внаслідок обстрілу гуртожиток в Одесі

Внаслідок обстрілу Одеси в ніч на 14 грудня 11 людей, серед яких 4 дитини отримали поранення

Після нічної дронової атаки на Одещину 13 грудня, один із гуртожитків міста зазнав серйозних пошкоджень. Власник приватного підприємства, який володіє цим гуртожитком, прийняв рішення взяти у свої руки відновлення будівлі до придатного для проживання стану. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Наразі вже відновлено електропостачання, і триває перевірка роботи системи опалення. Міська влада та благодійні фонди надають власнику матеріали і техніку для усунення пошкоджень дверей та вікон.

Питання тимчасового відселення мешканців постраждалих кімнат вирішується особисто власником. Він взяв на себе зобов'язання вирішити цю проблему самостійно, не залучаючи допомогу місцевої влади чи благодійників. Від допомоги в цьому питанні мешканці відмовилися.


Більше про обстріли Одеси

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня ворог атакував Одесу та область ударними дронами. Загалом окупанти запустили 32 БпЛА типу "Shahed-136/131". Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено гуртожиток, де постраждали 11 осіб, серед яких 4 дітей. 

Крім того, протягом двох годин ввечері 12 грудня в Одеській області тривала повітряна тривога. Загалом ворог випустив по регіону майже з десяток ударних дронів. Сили протиповітряної оборони півдня України збили всі 9 безпілотників типу "Shahed-131/136". Втім один зі збитих дронів впав на територію комунального  підприємства в Одесі. На місці події спалахнула пожежа, яку вогнеборці швидко ліквідували. Крім того, було зруйновано ангар пошкоджено 11 цивільних автівок, 3 - вигоріли вщент. В Одеському районі внаслідок падіння збитого дрона було пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури. Перші кадри зруйнованих споруд вже є в матеріалі “Коментарі”. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися