Підтримка Одеської області з боку міжнародних партнерів: результати року

Активно підтримують область і міжнародні урядові організації

У 2023 році Одеська ОВА провела понад 70 зустрічей та заходів міжнародними партнерами. Це були зустрічі з високопосадовцями, парламентарями та представниками таких країн: Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Італія, Іспанія, Естонія, Німеччина, Швеція, Франція, Румунія, Литва, Латвія, Чехія, Словенія, Молдова, США, Нідерланди тощо. Про це повідомили в Одеській ОВА.

“Кожна з цих зустрічей мала конкретну мету — залучити допомогу для нашої області та покращити її становище”, - про це повідомила в.о директора Департаменту міжнародного співробітництва та протоколу Катерина Марченко.

Загалом в поточному році було формалізовано відносини з 2 іноземними регіонами – німецьким Вільним Ганзейським містом Бремен та французьким регіоном Прованс-Альпи-Лазурний берег.

Співпрацюючи з містом Бремен в цьому році закуплені транспортні засоби для військових медиків, виділено понад 2 млн грн на відбудову пошкоджених обласних закладів освіти. Одеські школярі з 90-ого ліцею відвідали ліцей в Бремені. 

З французьким регіоном Прованс Одеська ОВА співпрацює в іншому напрямку.

“Спільно з Провансом готуємось до подачі на проєкти екологічного спрямування в рамках програми ЄС LIFE у наступному році. Цей французький регіон має достатній досвід та компетенції для того, щоб допомогти нам отримати фінансування на розв'язання екологічних проблем”, - йдеться в повідомленні. 

Також у 2023 році Одеській області постійно надавали допомогу такі країни, як Польща, Латвія, Австрія, Іспанія.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі пройшла зустріч заступника голови Одеської ОВА Дмитро Радулов із представниками Європейського офісу Міжнародної організації праці та Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. Про це повідомили в Одеській обласній державній адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися