За тиждень в Одесі демонтували понад 100 вивісок та рекламних конструкцій

За тиждень демонтували більше, ніж тижнем раніше

Протягом минулого тижня в Одесі спеціалісти продовжили проводити демонтаж зовнішньої реклами та вивісок, які розміщені з порушеннями.Так, з 11 по 15 грудня 2023  були здійснені заходи з демонтажу 115 протиправно розміщених рекламних конструкцій та вивісок. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Наразі робота комунального підприємства з демонтажу незаконних вивісок продовжується. Крім того, в мерії наголосили, що в першу чергу спеціалісти демонтують незаконну рекламу, яка не відповідає закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної

"Коментарі" повідомляли, що міський депутат Петро Обухов запропонував розробити та прийняти офіційний дизайн-код міста. В ньому чітко описати стандарти вивісок на різних типах будівель (пам'ятки архітектури, радянські панельні будинки, новобудови й т.д.). Та запровадити режим розміщення таких стандартних вивісок без погодження та виплат. Карати людей штрафами та демонтажем тільки в разі невідповідності прийнятим стандартам. Усі нестандартні вивіски дозволяти тільки після погодження. Депутат впевнений, якщо бізнес поважає міський простір, то йому не треба створювати додаткові перешкоди, а навпаки треба заохочувати.

 Також "Коментарі" писали, що 8 листопада 2023 року, відбулася важлива двогодинна онлайн-консультація з представниками Управління реклами та охорони пам'яток міста-побратима Регенсбург. Чиновники, включаючи директора Департаменту культури Одеської міської ради та начальника Управління реклами, обговорювали правила розміщення рекламних конструкцій та вивісок в історичних частинах міст.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися