В Одесі протягом тижня народилося чотири двійні: усі діти почувають себе добре

В Одесі хлопчиків з’явилося на світ більше, ніж дівчаток

Протягом минулого тижня у міських пологових будинках Одеси народилися 111 маленьких українців. Минулий тиждень видався багатим на народження близнюків — населення Одеси поповнили відразу чотири двійні. Про це повідомили в Одеській міській раді.  

Кількісну перевагу останнього тижня отримали новонароджені хлопчики, яких народилося на світ 57. Також за тиждень побачили світ 54 маленькі одеситки. Найбільшу кількість пологів за тиждень прийняли медики міського пологового будинку №7, де побачили світ 35 малюки. 

“Усі міські пологові будинки Одеси в повному обсязі надають медичну допомогу вагітним, породіллям і новонародженим. Медичний персонал перебуває на робочих місцях”, - йдеться в повідомленні мерії. 

В пологовому новонародженій дитині роблять 2 щеплення: БЦЖ проти туберкульоза та щеплення проти гепатиту В. ВООЗ рекомендує масову вакцинацію новонароджених в усіх країнах, де ця хвороба розповсюджена.

Обов’язкові щеплення

Обов’язковою є вакцинація від 10 небезпечних захворювань:

кашлюк

дифтерія

правець

кір

паротит

краснуха

туберкульоз

гемофільна інфекція типу b (ХІБ-інфекція)

поліомієліт

гепатит В

Нагадаємо, що загалом протягом минулого тижня на Одещині народилось 162 маленьких українців. За період з 11 грудня по 17 грудня поточного року серед малюків, що зʼявились на світ: 80 хлопчиків та 82 дівчинки. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації.

“Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися