Новорічні свята: які заборони діють в Одеській області

Порушення заборон тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність

З наближенням новорічних та різдвяних свят мешканцям Одеси нагадують, що використання та продаж піротехнічних засобів залишається строго забороненим, незалежно від їх класу. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Ця заборона є чинною під час воєнного стану або до видання окремого розпорядження.

Незаконний обіг та використання піротехніки тягне за собою відповідальність за статтями 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме 195-6, 159, 160, 164, 173 КУпАП та 296 ККУ. Санкції можуть включати штраф та можливу конфіскацію піротехнічних засобів. Крім того, Кримінальний кодекс передбачає від штрафу до позбавлення волі.

Коли виникає бажання яскраво та гучно святкувати, треба пам`ятати про те, що поряд можуть бути люди літнього віку, діти, хворі, переселенці та військові. Для них голосні вибухи салютів, петард тощо асоціюються із загрозою, обстрілами, звуками вибухів і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетних обстрілів міст. Будьте відповідальними, особливо зараз!!!, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, на Одещині поліція досліджує обставини, що призвели до серйозних опіків двох підлітків у віці 13 та 15 років. Хлопці були доставлені до лікарні з опіками II ступеня після нещасного вибуху під час гри з піротехнікою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися