Три тижні без ракетоносіїв в морі: як це може вплинути на майбутні атаки

РФ може готуватись до масованої ракетної атаки

На бойовому чергуванні в Чорному морі вже 3 тижні немає ворожих ракетоносіїв. Ймовірно ворог накопичує ресурси для майбутньої атаки. Про це заявила начальниця пресцентру Сил оборони півдня, Наталя Гуменюк, під час телемарафону.

Поки що море штормить, але не так критично, щоб узагалі не використовувати ракетоносії. Очевидно ворог накопичує певний ресурс і вичікує більш потрібного йому моменту для проведення ракетних атак, оскільки бачимо, що час від часу активність тактичної авіації проявляється, — зазначила Наталя Гуменюк.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • В Чорному морі знаходиться 2 ворожі кораблі;

  • в Азовському морі 1 ворожий корабель;

  • в Середземному морі 4 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет.

Обстріли Одеської області

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня ворог атакував Одесу та область ударними дронами. Загалом окупанти запустили 32 БпЛА типу "Shahed-136/131". Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено гуртожиток, де постраждали 11 осіб, серед яких 4 дітей. 

Крім того, протягом двох годин ввечері 12 грудня в Одеській області тривала повітряна тривога. Загалом ворог випустив по регіону майже з десяток ударних дронів. Сили протиповітряної оборони півдня України збили всі 9 безпілотників типу "Shahed-131/136". Втім один зі збитих дронів впав на територію комунального  підприємства в Одесі. На місці події спалахнула пожежа, яку вогнеборці швидко ліквідували. Крім того, було зруйновано ангар пошкоджено 11 цивільних автівок, 3 - вигоріли вщент. В Одеському районі внаслідок падіння збитого дрона було пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури. Перші кадри зруйнованих споруд вже є в матеріалі “Коментарі”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися