В Одесі почав працювати перший муніципальний ангіограф

Від початку роботи нового ангіографа вже проведено 24 коронарографії

В Одесі почав працювати ангіограф. Обладнання встановлене в міській клінічній лікарні №10. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Сучасна стаціонарна ангіографічна система дозволяє виконувати життєрятувальні інтервенційні втручання при гострому інфаркті міокарда та інсульті  - коронарну ангіографію, коронарне стентування, балонну ангіопластику, тромбестракцію тощо.

Від початку роботи нового ангіографа вже проведено 24 коронарографії та 20 стентувань у плановому режимі за міською програмою "Здоров'я", а також 42 коронарографії та 17 стентувань за угодою з Національною службою здоров'я України (НСЗУ). Загалом тут може виконуватися до 750 стентувань на рік.

"Зроблено ще один важливий крок до покращення якості та умов надання медичної допомоги одеситам. Дякую лікарям за роботу та постійне професійне вдосконалення. Працюємо далі!" - зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Наразі в Одеській міській лікарні №10 створені умови щодо безперервного цілодобового надання медичної допомоги пацієнтам з інфарктами та інсультами, а також проведення планових ендоваскулярних втручань за міською програмою "Здоров’я" пацієнтам з високим ризиком серцево-судинних катастроф.

Встановлення ангіографа забезпечить виконання клінічних маршрутів пацієнтів з інфарктом та інсультом за державною програмою медичних гарантій за договором з НСЗУ та очікувано знизить госпітальну смертність від гострого інфаркту міокарда та інсульту на 15-20%.

Нагадаємо, що 15 грудня відбулось урочисте відкриття кисневої станції на території Овідіопольської лікарні, яке відвідали заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов та заступник директора Департаменту охорони здоровʼя ОВА Оксана Рокунець- Сорочан. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися