На Одещині зафіксували випадки африканської чуми свиней: де саме

Вірус африканської чуми свиней невиліковний, від нього немає вакцини

Вчора до Березівської районної державної лікарні надійшло повідомлення про виявлення трупів свиней на території Коноплянської ОТГ. Щоб з’ясували ситуацію ветеринари виїхали на місце. Про це повідомили в Головному управлінню Держпродспоживслужби в Одеській області
Так, спеціалісти виявили 13 трупів свиней. У тварини відібрали біологічний матеріал для дослідження на африканську чуму свиней. Після цього надійшли результати дослідження, які підтвердили наявність вірусу.
Нині планують провести засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому ухвалять рішення щодо встановлення карантину. Крім того, наразі розпочаті профілактичні заходи.
“Відповідно до звіту Випробувального центру у трьох пробах з трьох виявлено ДНК вірусу АЧС. Розпочато заходи згідно з вимогами "Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней", затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 07.03.2017 №111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29.03.2017 за № 432/30300”, - йдеться в повідомленні.
Що таке африканська чума свиней
Африканська чума свиней — це вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Це одна з особливо небезпечних хвороб свиней.
Нагадаємо, що 30 листопада до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області також надійшло повідомлення щодо смерті п’ятьох свиней на території психоневрологічного будинку-інтернату. На місце виїхали спеціалісти Роздільнянської райдержлікарні ветеринарної медицини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися