В Одеській області виявили африканську чуму свиней

Наразі працює карантинний пост

Вчора до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло повідомленні щодо смерті п’ятьох свиней на території психоневрологічного будинку-інтернату.  На місце виїхали спеціалісти Роздільнянської райдержлікарні ветеринарної медицини.

Спеціалісти виявили, що тварини захворіли африканську чуму свиней. В лабораторії підтвердили діагноз. 

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Роздільнянській райдержадміністрації затвердила план заходів щодо ліквідації захворювання АЧС у підсобному господарстві будинку-інтернату. Зараз діє трикілометрова зона захисту і семикілометрова зона спостереження. Крмі того, довелося приспати ще 23 свиней. 

“Все поголів’я свиней (23 голови) в підсобному господарстві будинку-інтернату піддано умертвінню безкровним способом, трупи тварин знищено шляхом спалення. Місце утримання та спалення тварин піддано дезінфекції. Також спалені інвентар, дерев'яні щити та перегородки. Встановлено карантинний пост, забезпечено чергування”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині триває кампанія з проведення заходів профілактики сказу тварин. Так з 8 по 15 вересня ветеринари вакцинували від сказу 18 505 тварин, зокрема собак – 12 804, кішок – 5 690. Вакцинації пройшли у Новій Дофінівці, Доброолександрівці, Лібенталі, Овідіополі, Роздільній та інших населених пунктах. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області.

Нагадаємо, що у червні поточного року в Одесі зареєстрували 2 лабораторно підтверджених випадки сказу серед тварин. Захворіли коти - безпритульний та домашній. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися