До Одеси прибув спеціальний представник ООН із ВІЛ/СНІДу Мішель Казачкін

Одеса отримала високу експертну оцінку за протидію ВІЛ

Вчора до Одеси з робочим візитом прибув  консультант  ВООЗ, доктор Мішель Казачкін, а також представники Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні. Почесні гості завітали до Одеського міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Так, під час зустрічі представники ВООЗ ознайомилися з роботою Міського центру СНІДу та провели зустріч з медичним персоналом і соціальними працівниками неурядових організацій. 

“Після підписання мером Одеси Геннадієм Трухановим Паризької декларації Одеса приєдналася до глобальної ініціативи Fast Track Cities та успішно досягає цільових показників охоплення населення тестуванням на ВІЛ, залучення ВІЛ-позитивних людей до антиретровірусної терапії та забезпечення ефективності лікування”, - йдеться в повідомленні мерії.

Експерти ВООЗ дали високу оцінку програми Fast Track Odesa у воєнний час. Було відзначено важливий внесок децентралізації кабінетів Міського центру СНІДУ для забезпечення доступності послуг у галузі ВІЛ в усіх районах Одеси, а також практику створення в медзакладах мультидисциплінарних команд з тестування на ВІЛ та направлення ВІЛ-позитивних пацієнтів до спеціалізованих закладів.

Також представники ВООЗ позитивно оцінили результати пілотного проєкту щодо стовідсоткового обстеження пацієнтів на ВІЛ, який був реалізований у міській клінічній лікарні №1. За результатами проєкту було доручено Бюро ВООЗ в Україні сприяти подальшому впровадженню таких програм у медзакладах Одеси та України загалом, а також ініціювати спрощення законодавчої бази з проведення тестування на ВІЛ.

Нагадаємо, що у переддень Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, 1 грудня, Одеська мерія провела зустріч для обговорення досягнень медичних закладів та неурядових організацій міста у сфері протидії ВІЛ цього року. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися