В Чорному морі вдвічі зросла кількість кораблів РФ: скільки ракет

Ситуація в акваторії Чорного моря змінюється досить динамічно

Окупанти вивели на бойове чергування додаткові кораблі. Крім того, слід зауважити, що вчора РФ вперше за три тижні вивела в акваторію ракетоносій. Наразі військові не повідомляють про наявність носіїв “Калібрів”, втім ситуація може змінитись всього за кілька годин. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • В Чорному морі знаходиться 4 ворожі кораблі;

  • в Азовському морі 1 ворожий корабель;

  • в Середземному морі 4 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет.

Експорт РФ Чорним морем

Протягом минулої доби Росія продовжила порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Окупанти вимикають систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах. Так, за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 25 суден, з них 2 рухались з протоки Босфор;

  • до Чорного моря – 15 суден з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Обстріли Одеської області

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня ворог атакував Одесу та область ударними дронами. Загалом окупанти запустили 32 БпЛА типу "Shahed-136/131". Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено гуртожиток, де постраждали 11 осіб, серед яких 4 дітей. 

Крім того, протягом двох годин ввечері 12 грудня в Одеській області тривала повітряна тривога. Загалом ворог випустив по регіону майже з десяток ударних дронів. Сили протиповітряної оборони півдня України збили всі 9 безпілотників типу "Shahed-131/136". Втім один зі збитих дронів впав на територію комунального  підприємства в Одесі. На місці події спалахнула пожежа, яку вогнеборці швидко ліквідували. Крім того, було зруйновано ангар пошкоджено 11 цивільних автівок, 3 – вигоріли вщент. В Одеському районі внаслідок падіння збитого дрона було пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури. Перші кадри зруйнованих споруд вже є в матеріалі “Коментарі”. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися