Як стати курсантом інституту Військово-Морських Сил: умови для вступу

До вступу в Інститут Військово-Морських Сил приймаються громадяни України віком від 17 до 30 років

У сучасних умовах широкомасштабної збройної агресії Військово-Морські Сили продовжують активну роботу над зміцненням обороноздатності країни та необхідністю збільшення особового складу для захисту інтересів на морських напрямках на Чорному та Азовському морях. Єдиним закладом України, що готує фахівців для ВМС ЗСУ, є Інститут Військово-Морських Сил. В мерії повідомили як туди поступити. 

Інститут пропонує навчання військовим фахівцям у таких спеціалізаціях, як: 

  • "Корабельна зброя та засоби навігації", 

  • "Пошуково-рятувальні та водолазно-аварійні роботи на морі", 

  • "Корабельні енергетичні установки", 

  • "Берегове ракетно-артилерійське озброєння", 

  • "Корабельне радіотехнічне озброєння та засоби зв’язку",

  • "Морально-психологічне забезпечення у підрозділах, на кораблях Військово-Морських Сил". 

Важливо зауважити, що всі флотські спеціальності доступні для дівчат, які беруть участь у вступній кампанії на загальних засадах.

До вступу в Інститут Військово-Морських Сил приймаються громадяни України віком від 17 до 30 років, які виявили бажання служити у Збройних Силах, відповідають встановленим вимогам проходження військової служби та мають повну середню освіту.

Умови для вступу

Вступні випробування включають психологічне обстеження, оцінку рівня фізичної підготовленості та заключний медичний огляд військово-лікарською комісією. Основні критерії відбору кандидатів для участі у міжнародних програмах включають успішність навчання та високий рівень знань іноземної мови.

Курсанти Інституту Військово-Морських Сил отримують повне забезпечення, включаючи проживання, харчування, форму одягу та грошове утримання.

Випускники інституту здійснюють службу в частинах та підрозділах Військово-Морських Сил, Сил спеціальних операцій ЗС України, морській охороні ДПСУ, Національній гвардії та інших компонентах Сил оборони.

Інститут Військово-Морських Сил активно співпрацює з численними морськими навчальними закладами, а курсанти мають можливість навчатися за кордоном, включаючи Сполучені Штати Америки, Велику Британію, Федеративну Республіку Німеччина, Французьку Республіку, Литовську Республіку, Республіку Польща, Республіку Болгарія та Республіку Румунія.

Нагадаємо, на Одещині Державна прикордонна служба України запрошує чоловіків та жінок стати захист свої країни та доєднатися до Одеського прикордонного загону. Які умови для влаштування – читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися