На Одещині військові моряки збили дрон-камікадзе

Ворог атакував південь країни майже 20 ударними безпілотниками

Вночі окупанти випустили з території тимчасово окупованого Криму з десяток дронів-камікадзе.  На Одещині ціллю ворога вчергове була портова інфраструктура. Військовим морякам вдалось збити один з “шахедів”. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ. 

На Одещині, під час нічної атаки окупантів, силами і засобами Військово-Морських Сил ЗС України  було збито 1 ворожий дрон-камікадзе "SHAHED-136" Військово-Морські Сили разом з побратимами продовжують захищати Україну від підступного ворога!, – йдеться в повідомленні. 

Більше про нічну атаку півдня

В ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 17 безпілотників типу "Shahed-131/136", які були випущені з тимчасово окупованої території Криму. Найбільш інтенсивна боротьба розгорнулася на Миколаївщині, де вдалося знищити 10 дронів, на Херсонщині – 4, та на Одещині – 3.

Обстріли Одеської області

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня ворог атакував Одесу та область ударними дронами. Загалом окупанти запустили 32 БпЛА типу "Shahed-136/131". Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено гуртожиток, де постраждали 11 осіб, серед яких 4 дітей. 

Крім того, протягом двох годин ввечері 12 грудня в Одеській області тривала повітряна тривога. Загалом ворог випустив по регіону майже з десяток ударних дронів. Сили протиповітряної оборони півдня України збили всі 9 безпілотників типу "Shahed-131/136". Втім один зі збитих дронів впав на територію комунального  підприємства в Одесі. На місці події спалахнула пожежа, яку вогнеборці швидко ліквідували. Крім того, було зруйновано ангар пошкоджено 11 цивільних автівок, 3 - вигоріли вщент. В Одеському районі внаслідок падіння збитого дрона було пошкоджено одну з будівель припортової інфраструктури. Перші кадри зруйнованих споруд вже є в матеріалі “Коментарі”. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися