“Гроші на фронт, а не собі в кишеню”: протести біля Одеської мерії продовжуються

Одесити знову вийшли на мітинг до Думської

Сьогодні, 21 грудня, одесити вже традиційно вийшли на протест до будівлі Одеської мерії. На Думській модна побачити плакати із такими гаслами: "Дрони рятують життя", “Скасувати недоречні закупівлі”, “Гроші на фронт, а не собі в кишеню”.

Деякі містяни запропонували збирати кошти на зарплату депутатам у соцмережах, а бюджет міста спрямувати на потреби ЗСУ. Зазначимо, що цього разу своєрідним перформансом став макет дрона із написом "Це вб'є русню". Таким чином, активісти закликають ще більше допомагати військовим. 

"Я жінка добровольця, який воює уже 2 роки. Виходжу під мерію уже понад пів року, за метою, щоб добитися скасування недоречних тендерів і добитися максимально коштів на ЗСУ. Реакції від влади немає, але ми змогли добитися скасування низки тендерів", — каже дружина військового Лілія Мокряк.

Нагадаємо, що з початку осені активісти, волонтери, небайдужі громадяни виходять до будівлі мерії з протестами. Одесити продовжують вимагати у влади скасувати непотрібні тендери та перерахувати гроші на допомогу ЗСУ. Місцевих мешканців обурило, що мерія все ж таки уклала договір з переможцем скандального тендера на ремонт Київського райсуду.

Минулого тижня 16 грудня біля мерії одна із мітингувальників вийшла до мерії босоніж з плакатом “ЗСУ мерзнуть”. На Думській площі зібралося близько ста осіб. Люди тримали в руках транспаранти “Кожна копійка — це життя захисника”, “Годі красти в ЗСУ” та інші. 

Зазначимо також, що в Одеській ОВА відбулось чергове засідання групи із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю, де розглянули чергові сумнівні тендери. Понад 169 млн гривень — саме таку суму громади Одещини могли втратити через переплату на оголошених закупівлях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися