На Одещині затримали іноземця, який допомагав призовникам виїхати з країни

За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавленням волі

На Одещині правоохоронці затримали іноземця за підозрою в організації незаконного переправлення ухилянтів через кордон. Наразі правопорушнику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна.  Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

За попередньою інформацією, іноземець, який проживає в Одесі, уз своїми спільниками вербує призовників, які бажають уникнути мобілізації та у будь-який спосіб втекти з України, й організовує їх виїзд до Республіки Молдова.

Для пошуку “клієнтів” правопорушники використовували один із популярних месенджерів, а коштували їхні послуги 4500 доларів. Тисяча доларів в якості авансу переводилась на рахунок чоловіків, а решта – безпосередньо перед перетином державного кордону.

Затримали правопорушника на гарячому, коли він організовував один із таких трансферів до державного кордону, і під виглядом таксиста доставляв чотирьох чоловіків призовного віку до одного з прикордонних населених пунктів, надаючи поради та проводячи з ними інструктаж щодо подальших дій.

“За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили іноземцю про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керуванні такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.  Підозрюваного слідчі затримали в процесуальному порядку. Судом йому обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - розповіла начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП в Одеській області Віоріка Фінікова.

Нагадаємо, що на Одещині прикордонники заборонили в’їзд в Україну жінці з Грузії, яка виявилася поціновувачкою “російської влади”. Інцидент стався на пункті пропуску “Старокозаче”. Про це повідомили в Держприкордонній службі України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися