На Одещині майже 500 церков належать до Московського патріархату

До Православної церкви на Одещині за час повномасштабного вторгнення перейшла 1 церква

В Одеському регіоні продовжують функціонувати 415 церков, що належать до Московського патріархату. В області від початку повномасштабного вторгнення лише одна релігійна установа перейшла до Православної церкви України. Подіну статистику оприлюднили на платформі Опендатабот.

Найбільше церков, пов’язаних з країною-агресором, зафіксовано на Донеччині — 683. Значна кількість релігійних установ УПЦ також залишилась на Вінниччині — 534. До антирейтингу потрапили Дніпропетровщина (527) й Хмельниччина — 506 релігійних установ.

Нагадаємо, 19 жовтня Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт 8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресором.

Попри законопроект, в Україні наразі працюють 8193 церкви Української православної церкви (Московського Патріархату). 99% або ж 8119 з них, попри вимоги закону, й досі не показали приналежність до патріархату країни-агресора у своїй назві.

Раніше “Коментарі” писали, що повідомлено про підозру колишньому служителю одного з храмів Одеси Української православної церкви. Його обвинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Крім того, в Одеській області прикордонники виявили старовинну церковну книгу. "Біблію" 1907 року випуску, виявили 2 травня прикордонники в пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне". Про це повідомляє Білгород-Дністровський Прикордонний Загін.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися