В Одесі викрито колишнього служителя церкви, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

За свої “послуги” колишній диякон одеського храму брав 4500 доларів

Повідомлено про підозру колишньому служителю одного з храмів Одеси Української православної церкви. Його обвинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

 За даними слідства, колишній диякон сприяв створенню схеми незаконного перетину кордону громадянами України, які мали військовий вік. Він пропонував виготовлення підробних листів від єпархії, які видавалися як дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон військовозобов'язаним з церковним саном. Ці особи, згідно із листами, мали намір брати участь в культурно-духовних заходах в Німеччині.

За ці послуги диякон брав грошову винагороду у розмірі 4500 доларів США з кожної особи. Підозрюваного було затримано під час передачі замовнику підроблених документів для виїзду та одержання неправомірних коштів. Зараз його тримають під вартою з можливістю внесення застави. Під час обшуку в місці проживання підозрюваного було знайдено і вилучено комп'ютерну техніку та кошти, отримані раніше як аванс.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці затримали “на гарячому” чоловіка, який організував канал незаконного перетину кордону для чоловіків. За такі дії йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися