Окупанти використовували спалений корабель як вантажне судно

Десантні кораблі окупантів могли транспортувати ударні БпЛА

Великий десантний корабель “Новочеркаськ”, який згорів у бухті тимчасово окупованої Феодосії 26 грудня, російські окупанти останнім часом використовували для забезпечення власної логістики та перевозили на ньому боєприпаси. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Логістику окупаційних військ дуже порушили Збройні сили України. Великий десантний корабель знаходився у кримському порту сильно завантажений. Там довго детонувало та горіло: це означає, що на ньому знаходився не тільки боєкомплект та повні баки пального, а можливо, ще якісь воєнні вантажі. Але ми зараз не будемо казати, що це були шахеди чи щось інше, поки не перевіримо всю інформацію, яка зараз уточнюється”, – зазначила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру.

Пресофіцерка зазначила, що разом з великим десантним кораблем, скоріше за все, постраждали судна, які знаходилися поруч. Також була зруйнована чи пошкоджена портова інфраструктура.

“Всім цікаво, щоб серіал з підбитими російськими кораблями був продовжений. Тому всім нам треба дочекатися офіційної інформації від нашої розвідки, щоб дізнатися, які саме воєнні кораблі поруч з ВДК “Новочеркаськ” постраждали та яка ступень пошкоджень. Відомо, що він стояв там не один. А велика пожежа, яку гасили до ранку, дозволяє зараз казати, що там багато чого згоріло. Але дочекаймось перевірених даних”, – підсумувала Наталя.

“Коментарі” писали, що пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гарик

26 грудня 2023, 15:13

Новочеркаск стал старочеркаском.,растет подводный флот путиносранска!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися