Військовий експерт розповів про успіхи ЗСУ в Чорному морі: деталі

Успіхи ЗСУ на Чорному морі мають перенестися на суходіл

Робота морського коридору та поступове знищення Чорноморського флоту РФ — чудовий приклад успішних операцій Збройних сил України на сухопутних напрямках. Але для цього треба проводити мобілізацію та набирати людей у військо. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів військовий експерт Ігор Романенко.

“Ситуація на фронті постійно змінюється. Нагадую, що лінія зіткнення зараз складає понад 3500 км, найбільш інтенсивна лінія боїв – це 1200 км. І саме ці 1200 кілометрів грають роль на фронті. Саме тому необхідна нова мобілізація для Збройних сил України. Бо наші вороги проводять мобілізацію, а ми так і не спромоглися до великої кампанії. Я вважаю дії щодо української мобілізації необхідними і доречними”, – повідомив Ігор Романенко.

За словами військового експерта, для нових перемог треба згуртованість та воєнна хитрість. Саме такі дії демонструють зараз Військово-морські та Повітряні сили ЗСУ.

“Військово-морські сили разом із СБУ зробили все можливе, щоб продовольчий коридор працював, починаючи зі звільнення острова Зміїний. Вишки Бойка, знищені командні пункти ворога, поступова ліквідація кораблів, контроль над північно-західною частиною Чорного моря – такі успішні дії це приклад для Сухопутних військ. Позитивні тенденції зараз демонструють і Повітряні сили, знищуючи ворожі літаки, ракети та шахеди практично кожну добу. Сподіваюсь, що в новому 2024 році за допомогою нової авіації та зброї наша армія покаже успіхи на фронті”, – підсумував Романенко.

Нагадаємо, що пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися