Реформи в морській сфері: які плани на 2024 рік

АМПУ підбили підсумки 2023 року, а озвучили плани на 2024

Під час зустрічі з командою Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко детально розповів про головні трансформації та досягнення у морській галузі протягом 2023 року. Він також визначив ключові завдання на наступний рік. “Коментарі” розбирались про що саме йдеться. 

Однією з важливих ініціатив стало перетворення системи дипломування моряків. Професійна команда Державної кваліфікаційної комісії моряків успішно провела понад 20 тисяч екзаменів членів командного складу, використовуючи міжнародно визнаний іспит CES 6.0.

Щодо цифровізації, більшість послуг для моряків тепер доступні онлайн, зокрема через портал Дія, що наразі використовує 43% представників морської галузі. Головна мета на 2024 рік — збільшити цей показник до 90%.

Досягненням також стала видача міжнародних посвідчень судноводія за новою процедурою, яка вже встигла визначити більш як 1000 посвідчень, що порівняно із минулим роком, коли їх було видано лише 7, свідчить про значний прогрес.

Це був мій перший рік на посаді Голови Адміністрації судноплавства, переді мною стояла чітка задача зробити так щоб державний орган працював в інтересах спільноти, а не в інтересах чиновника, послуги надавались прозоро та зрозуміло для людей. Зараз можу сказати, що ми показали гарний результат. І, один із наших основних пріоритетів було повноцінне впровадження в усіх сферах діяльності Адміністрації судноплавства Антикорупційної програми на 2023–2025 роки, яка була затверджена в цьому році та у встановленому порядку погоджена з НАЗК, – зазначив Євгеній Ігнатенко.

На наступний рік він визначив пріоритети у цифровізації та зміцненні міжнародної співпраці для подальшого розвитку морської галузі в Україні.

Нагадаємо, генеральний директор Українського дунайського пароплавства Дмитро Москаленко повідомив, що за останні пів року найкращі 5 капітанів УДП отримали на руки від 25 до 30 тисяч євро (ставка +добові). Крім того, деякі капітани лише за місяць заробили понад 7,5 тисяч євро. Найкращі 5 старпомів отримали від 18 до 22 тисяч євро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися