В Одесі проходить випробування перший 26-метровий трамвай: деталі

Незабаром трамвай почне курсувати на одному із міських маршрутів

В Одесі вже проходить випробування перший 26-метровий трамвай, придбаний за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Незабаром він почне курсувати на одному із міських маршрутів. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Всього місто очікує 13 таких трисекційних трамваїв з низькою підлогою. За словами міського голови Геннадія Труханова, Одеса  не вперше реалізує аналогічні проєкти за участю Євросоюзу.  

“Раніше ми придбали за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку 47 нових тролейбусів. Також, спільно з Європейським інвестиційним банком, ми реалізуємо ще один проєкт -  закупівля електробусів”, - зазначив Геннадій Труханов.

Нагадаємо, що наприкінці тижня Одеса отримала перший трамвайний вагон Татр-Юг К1Т306 із партії в 13 вагонів. Ці вагони придбані в рамках проєкту “Міський громадський транспорт України”, що фінансується за кошти ЄІБ. Сума закупівлі становила 20 млн. євро. Про це повідомили в інформагенції Alltransua.

Раніше “Коментарі” писали, що на маршрути Одеси знову повернуся трамвай “Одісей Макс”. Про це повідомляє телеграм-канал Odesa Mass Transit. Сьогодні, після багатомісячного простою, одеські довгоміри нарешті почали возити пасажирів. І разом з цим відбувся їх дебют на нещодавно відновленому трамвайному маршруті № 5 — раніше вони були лише на маршрутах №№ 26 та 7. З останнього їх зняли через проблеми з узвозом Маринеска.

Крім того, в Одесі відбулася зустріч з керівниками компаній перевізників. Головна мета обговорень — модернізація міського транспорту для людей з інвалідністю. В результаті зустрічі отримана згода всіх перевізників, що кожен автобус для людей з інвалідністю, буде обладнаний GPS трекером, який дасть можливість зрозуміти точний час прибуття транспорту до зупинки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися