В Одеській області створили раду з питань переселенців: для чого та хто входить до її складу

Головна мета - захист прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб

На Одещині створили раду з питань переселенців. Так, вчора, з розпорядження начальника Одеської РВА Олександра Гринчака утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Одеській РВА. Про це повідомили на сайті відомства. 

До Ради увійшли представники Одеської РВА, внутрішньо переміщені особи та представники інститутів громадянського суспільства.

Рада створена з метою захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб, сприяння діяльності територіальних громад у розвитку ефективних механізмів їх адаптації та інтеграції на території Одеського району Одеської області.

Під час першого засідання Ради було розглянуто і затверджено Положення, якими Рада буде керуватись у своїй діяльності, а також її персональний склад.

“Сподіваємось, що робота Ради ВПО при Одеській РВА буде продуктивною, ефективною, а головне — корисною”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що на вулиці Парковій, де влітку внаслідок російського ракетного обстрілу, були зруйновані домівки одеситів, встановили модульні будинки. Дві сім’ї зможуть проживати в них доки не відновлять власне житло. Обидва будинки передав Одесі БФ Save Ukraine. Про це повідомили в Одеській міській раді.

Нагадаємо, починаючи з 1 серпня 2023 року, існують нові умови призначення та продовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які змушені були залишити території, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з новими правилами, виплата допомоги продовжується автоматично на один шестимісячний період для тих, хто вже має право на її отримання. Однак існують обмеження, які можуть призвести до припинення виплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися