Як зберегти здоров'я під час новорічних свят: поради від експертів

Експерти дали поради як уникнути похмілля 1 січня

Наближаються новорічні свята, час радості та святкового настрою. Для багатьох цей період також асоціюється з вживанням алкоголю. Однак, якщо ви плануєте відпочивати з алкоголем, “Коментарі” посилаючись на Центр громадського здоров’я України підготували кілька порад, щоб зберегти ваше здоров'я.

1. Зберігайте контрольну дозу

Залишилося кілька днів до новорічних свят, і багато людей готуються відзначити їх з вживанням алкоголю. Якщо важко відмовитися від спиртних напоїв, експерти рекомендують контролювати дозу. Зберігайте прийнятну для вас кількість алкоголю, щоб уникнути сп'яніння.

2. Не на голодний шлунок

Щоб зменшити вплив алкоголю, не вживайте його на голодний шлунок. З'їжте їжу перед вживанням алкоголю, це допоможе знизити його вплив на організм.

3. Робіть перерви

Не вживайте велику кількість алкоголю одразу. Робіть перерви між напоями, щоб уникнути перенасичення організму алкоголем.

4. Уникайте газованих напоїв

Газовані напої прискорюють всмоктування алкоголю в кров, що може призвести до швидкого сп’яніння. Уникайте їх під час вживання алкоголю.

5. Пийте більше води

Розбавляйте алкоголь водою, це допомагає нейтралізувати його дію та запобігти пересиханню.

6. Не змішуйте напої різної міцності

Вживання різних напоїв і різної міцності може призвести до швидкого сп'яніння. Обирайте напої зі стабільним вмістом алкоголю.

7. Не сідайте за кермо, якщо випили

Навіть невеликі дози алкоголю можуть впливати на реакцію та самопочуття людини. Якщо ви вжили алкоголь, уникайте керування транспортним засобом для забезпечення власної та чужої безпеки.

8. Уникайте комбінацій

Не поєднуйте алкоголь з кавою, енергетичними напоями або ліками, оскільки це може збільшити негативний вплив на організм.

9. Не "лікуйте" похмільний синдром алкоголем

Замість того, щоб лікувати похмільний синдром алкоголем, спробуйте контрастний душ та пийте багато води, щоб відновити водний баланс.

Не забувайте, що найкращим рішенням для збереження здоров'я залишається утримання від вживання алкоголю взагалі.

В жодній області України ще не оголошували про тимчасове припинення комендантської години в честь свят. Чи буде в новорічну ніч на Одещині комендантська година – відповідь Олега Кіпера вже в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися