Підсумки майже двох років війни: скільки разів та чим обстрілювали Одеську область

Від початку повномасштабної війни в Одеській області загинуло понад півсотні людей

З початку війни 24 лютого задокументовано 202 факти обстрілу військовослужбовцями збройних сил РФ об’єктів цивільної та цивільної інфраструктури міста та області. Зокрема суттєво пошкоджено понад 300 житлових будинків. Про це повідомив керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей.

Чим обстрілювали Одеську область

  • Ракети повітряного, морського та наземного базування – 113 обстрілів;

  • Безпілотні літальні апарати – 80 обстрілів;

  • Авіаційне бомбардування – 2 обстріли;

  • Корабельна артилерія – 7 обстрілів.

За процесуального керівництва обласної прокуратури розслідуються факти загибелі внаслідок обстрілів 55 цивільних людей з них двоє дітей і порання 241 особи, серед яких 27 дітей. Через обстріли зазначи пошкодження та руйнування майно 9 тисяч жителів одеського району, – зазначив керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей.


Обстріли Одеської області

В ніч на 22 грудня ворог вчергове атакував ударними дронами. БпЛА були запущені по Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Підрозділи протиповітряної оборони знищили 17 безпілотників типу "Shahed-131/136", які були випущені з тимчасово окупованої території Криму. Найбільш інтенсивна боротьба розгорнулася на Миколаївщині, де вдалося знищити 10 дронів, на Херсонщині – 4, та на Одещині – 3.

Нагадаємо, в ніч на 14 грудня ворог атакував Одесу та область ударними дронами. Загалом окупанти запустили 32 БпЛА типу "Shahed-136/131". Від падіння уламків збитих дронів пошкоджено гуртожиток, де постраждали 11 осіб, серед яких 4 дітей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися