Трамвай з WI-FI та USB портами: в Одесі презентували сучасний транспорт

В Одесі презентували перший з 13 сучасних трамваїв

Вже найближчим часом новий трамвай, який вчора прибув до Одеси,  почне працювати на одному з міських маршрутів. Але поки тривають випробувальні роботи, в “Одесміськелектротранс” розповіли більш детально про сучасний трамвай. 

Так, відомом, що трамвай К1Т306 виготовлений відповідно до стандартів ЄС. Ходові візки є поворотними, обладнані двоступеневим підвішуванням і завдяки своїй конструкції, забезпечують вагону велику маневреність та можливість експлуатації на небездоганних трамвайних коліях, уникаючи руйнування колій та ходової частини вагона. Довжина вагону – 26 метрів, він може перевозити до 300 пасажирів, міст для сидіння – 71.

Для комфорту пасажирів салон оснащений ергономічними кріслами, великі вікна салону забезпечують гарне освітлення та панорамний огляд. Пасажирський салон та кабіна водія оснащені системами кондиціювання повітря, в салоні є USB порти та WI-FI.

Нагадаємо, що поставка відбулася в рамках проєкту “Міський громадський транспорт України” за кредитні кошти, що виділив Європейський інвестиційний банк.

“Те, що сьогодні відбувається є результатом багаторічної роботи, що ведеться з 2016 року. Саме тоді КП "ОМЕТ" було направлено анкету до Міністерства інфраструктури України та ЄІБ щодо участі міста Одеси у проєкті "Міський громадський транспорт України". Сім років кропіткої роботи, і ось перший багатосекційний зчленований вагон з повністю низьким рівнем підлоги в Одесі. Це є історичною подією для міста Одеси та сталого розвитку міського електротранспорту”, - сказала директорка КП “Одесміськелектротранс” Інесса Мандрус.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі вже проходить випробування перший 26-метровий трамвай, придбаний за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку. Незабаром він почне курсувати на одному із міських маршрутів. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися