Одеситів запрошують стати донорами і врятувати життя

Донація триває всього 15- 20 хвилин

На завтра в Одесі потрібно кілька людей, які готові стати донорами крові. Так, стало відомо, що 29 грудня одеситів та гостей міста запрошують долучитися до донацій для військових. Телеграм-канал Донор Одеса повідомив, що наразі є велика потреба в донорах 1(+) дві людини, 1(-) шість людей, 2(+) три людини, 2(-) дев'ять людей, 3(-) три людини, 4(+) дві людини. Донація проходитиме на Пироговській з 9 години ранку. Якщо у вас є бажання доєднатися, то необхідно попередньо зареєструватися за посиланням. Після реєстрації Вам зателефонують та підтвердять, що треба приходити. В Донор Одеса також підкреслили, що обов’язково необхідно перевірити чи немає у вас абсолютних або тимчасових протипоказань.

Міф 1: Донор може "підхопити" інфекцію.

Факт: Донорство безпечне на 100%. З кров'ю контактують лише два предмети: скарифікатор (інструмент для проколювання пальця) та голка гемакона (контейнер для забору та зберігання крові). Вони стерильні. Застосовувані інструменти при вас викидають.

Міф 2: Донорство шкодить здоров'ю

Факт: здавати кров корисно, оскільки для донора це - профілактика серцево-судинних захворювань; - стимуляція кісткового мозку; - розрідження крові (зменшується ризик утворення тромбів); - омолодження (поповнення нових і здорових клітин крові); - іноді - очищення шкіри.

Міф 3: Здавати кров боляче.

Факт: Незручностей від болю набагато менше, ніж, наприклад, від "уколів краси" або татуювання. Процедура здачі крові триває недовго, 10-12 хв.

Нагадаємо, що в Одесі до міської акції "Здай кров - врятуй життя" в рамках проєкту "Донор Одеса" вчергове долучилися співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги №16. Цього разу донорську кров у міському відділенні трансфузіології здали 12 працівників Центру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися