Державний архів Одеської області підбив підсумки року: результати

Результати роботи Державного архіву Одеської області за 2023 рік

Традиційно наприкінці року усі організації підбивають підсумки роботи. Так, директор Державного архіву Одеської області Петро Лук’янчук розповів про досягнення Державного архіву Одеської області у поточному році. 

Протягом 10 місяців Державним архівом було виконано – 5309 запитів, у тому числі:

- 153 тематичних;

- 3297 біографічних;

- 60 генеалогічних;

- 98 майнових;

-1032 соціально-правових.

Крім того, архівними відділами РДА та міськрад Одеської області було прийнято 8746 од.зб. у тому числі: 432 справи та 3946 документів особового походження і 8314 од.зб. управлінської документації.

Державний архів прийняв на постійне зберігання 175 справ документів нових фондів, 3353 справи додаткових до вже існуючих фондів, 432 справи до особових фондів.

Зазначимо, що державний архів Одеської області є найбільшим з обласних архівів України і третім за кількістю справ після Центральних історичних архівів у Києві та Львові. Цьогоріч адміністрація державної установи мала декілька пріоритетів у роботі:

- забезпечення безперешкодного доступу до архівних інформаційних ресурсів, підвищення якості архівних послуг відповідно до динаміки розвитку цифрового середовища та потреб користувачів;

- цифровізація архівної справи, оцифровування документів Національного архівного фонду України, розвиток науково-довідкового апарату та забезпечення надійного зберігання електронної інформації.

Раніше “Коментарі” писали, що найбільш поширеними є запити реєстрації актів цивільного стану, трудовий стаж, заробітної плату, освіти, нагородження, перебування на окупованій території, участь у бойових діях, примусове вивезення, реєстрацію проживання, репресії та інше. Крім того, деякі запити надходять з–за кордону: з США, Німеччини та Ізраїлю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися