Окупанти вивели максимальну, за останній час, кількість ракетоносії в Чорне море

Ситуація в акваторії Чорного моря змінюється досить динамічно

Ворог вивів на бойове чергування в Чорне море споряджені ракетоносії. Наразі загрозу становлять 20 високоточних ракет типу “Калібр”. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • В Чорному морі 8 ворожих кораблів, серед яких 3 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 20 ракет.

  • в Азовському морі 1 ворожи корабель;

  • в Середземному морі 3 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет.

Експорт РФ Чорним морем

Протягом минулої доби Росія продовжила порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Окупанти вимикають систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах. Так, за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 12 суден, з них 3 рухались з протоки Босфор;

  • до Чорного моря - 32 суден з них 8 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Вже як годину в Одеській області оголошено повітряну тривогу. Внаслідок атаки сталося займання багатоповерхівки. Повітряна тривога оголошена по всій території України. Наразі триває масований ракетний обстріл різних областей. 

Нагадаємо, пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України прокоментував знищення ВДК.

Також ми писали, що російські окупаційні війська завдавали удару по південних регіонах України. Ворог запускав дрони з бази з тимчасово окупованого Криму та східного узбережжя Азовського моря. Атака відбувалась у дві хвилі. Перша з них тривала дві години, інша – чотири. Підрозділи протиповітряної оборони ефективно відбили атаку, знищивши дев'ять ударних безпілотників типу "Shahed-131/136". З них по чотири над Одеською та Миколаївською областями, та один — на Херсонщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися