Загроза зросла: скільки ракетоносіїв РФ в Чорному морі

Ситуація в акваторії Чорного моря змінюється досить динамічно

Ворог тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі три ракетоносії, два з них підводні човни, один – надводний. Наразі загрозу становлять 20 високоточних ракет типу “Калібр”. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки кораблів РФ на чергуванні в морях

  • В Чорному морі 8 ворожих кораблів, серед яких 3 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет.

  • в Азовському морі 1 ворожий корабель;

  • в Середземному морі 3 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет.

Експорт РФ Чорним морем

Протягом минулої доби Росія продовжила порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Окупанти вимикають систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах. Так, за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 11 суден, з них 0 рухалось з протоки Босфор;

  • до Чорного моря – 21 судно з них 8 продовжили рух у напрямку протоки Босфор..

Нагадаємо, пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України прокоментував знищення ВДК.

Також ми писали, що російські окупаційні війська завдавали удару по південних регіонах України. Ворог запускав дрони з бази з тимчасово окупованого Криму та східного узбережжя Азовського моря. Атака відбувалась у дві хвилі. Перша з них тривала дві години, інша – чотири. Підрозділи протиповітряної оборони ефективно відбили атаку, знищивши дев'ять ударних безпілотників типу "Shahed-131/136". З них по чотири над Одеською та Миколаївською областями, та один — на Херсонщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися