Вартість водійського посвідчення в Одесі зросте в 10 разів: МВС оновили ціни на послуги

МВС опублікувало оновлений прайс на свої послуги у 2024 році

З початку 2024 року вартість послуг сервісних центрів МВС зросте в десятеро, внаслідок змін, внесених Постановою Кабінету Міністрів України №1386. Ці оновлення стосуються платних адміністративних послуг, зокрема отримання водійських посвідчень та реєстрації транспортних засобів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Протягом останніх 10 років вартість таких послуг залишалась незмінною, що, за словами представників МВС, було економічно невиправданим. Зростання цін пов'язане з удосконаленням інфраструктури та оновленням автопарку, а також з урахуванням збільшення вартості матеріальних ресурсів та обслуговування реєстрів.

Раніше вартість теоретичних та практичних іспитів складала 13 грн, видача посвідчень водія – 26 грн. Ціна здійснення реєстраційних дій із транспортними засобами складала 200 грн, – йдеться в повідомленні. 

З 1 січня 2024 року вартість адміністративних послуг буде наступною:

  • Видача посвідчення водія – 230 грн;

  • Прийняття теоретичних і практичних іспитів – 250 грн та 420 грн відповідно;

  • Реєстрація та перереєстрація транспортних засобів – 350 грн.

Ці зміни, за словами представників МВС, допоможуть покращити якість та ефективність наданих послуг, а також забезпечити більшу наповненість бюджетів на різних рівнях.

Порівняно з країнами Європи, нові тарифи залишаються все ще нижчими. Наприклад, в Польщі вартість отримання свідоцтва про реєстрацію складає приблизно 776 грн, теоретичного іспиту – 274 грн, а практичного – 1270 грн. У Латвії ціни ще вищі: отримання посвідчення водія обійдеться в 897 грн, складання теоретичного і практичного іспитів – відповідно 614 грн та 1566 грн.

Нагадаємо, сервісні центри МВС у трьох регіонах – Одеській, Миколаївській та Херсонській областях – працюватимуть у новому форматі екзаменаційних хабів. З метою поліпшення обслуговування громадян і раціоналізації процесів, регіональні сервісні центри Головного сервісного центру МВС об’єдналися в єдиний структурний підрозділ з 12 грудня. Це сприятиме ефективнішому наданню послуг і захисту прав водіїв та власників транспортних засобів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися