Комендантська година на Новий рік 2024 в Одесі: коли починається

Обмеження на пересування по місту в нічний час доби різні в залежності від міста

Зараз комендантська година в Одесі триває з 00:00 до 05:00, про жодні зміни графіка на честь Нового року влада не повідомляла. Саме тому правоохоронці нагадують, що у зазначений період часу на вулицях та в інших громадських місцях забороняється перебування людей без спеціально виданих перепусток і посвідчень.  Виключення – необхідність пройти до укриття під час повітряної тривоги.

“Правоохоронці слідкуватимуть за недопущенням вчинення злочинів та правопорушень, перевірятимуть підозрілих осіб, контролюватимуть дотримання громадянами вимог воєнного стану, зокрема заборони стосовно продажу алкогольних напоїв, своєчасного припинення роботи закладів у сфері обслуговування, комендантської години, допомагатимуть людям, які цього потребуватимуть”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Також буде посилено контроль на дорогах з метою виявлення і попередження фактів керування транспортними засобами водіями у стані алкогольного сп’яніння та недопущення дорожньо-транспортних пригод.

“Пам’ятайте про сувору заборону продавати та використовувати у воєнний час піротехнічні засоби. Феєрверки, салюти, хлопавки, петарди та інші гучні забавки нині, як ніколи, недоречні, викликають у більшості людей лише тривогу та страх, і караються законом”, - зазначили в поліції. 

В умовах війни поліцейські працюють у посиленому режимі, щоб не допустити погіршення  оперативної обстановки у регіоні. 

Нагадаємо, з наближенням Нового року понад 30 тисяч поліцейських забезпечать безпеку у різних куточках країни. Голова Національної поліції України, Іван Вигівський, поділився цією інформацією у інтерв’ю для "Українських Новин". За його словами, від початку конфлікту на сході країни поліцейські активно працюють в підвищеному режимі. Якщо в середньому на початку війни на службу виходило 4500 поліцейських на добу, то зараз цей показник зріс до 7000 нарядів, що складає близько 21 тисячі поліцейських.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися